Останні події в Україні та на Дніпропетровщині

Євросоюз заморозив рахунки для ще чотирьох осіб за їхню роль у розкраданні державних коштів в Україні. Таке рішення прийняли міністри закордонних справ країн-членів ЄС на зустрічі в Люксембурзі. Отже, ЄС заборонив в’їзд і заморозив рахунки віце-прем’єра України Сергія Арбузова, народного депутата Юрія Іванющенка, колишнього голови Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка і екс-глави Міністерства палива та енергетики Едуарда Ставицького. Таким чином загальне число осіб, рахунки яких ЄС заморозив через розкрадання в Україні, зросло до 22.

На дорозі між Полтавою та Харковом у цю суботу побили мінімум 100-120 людей, розповів один із потерпілих активіст Сергій Бондар, який їхав до Харкова на акцію Євромайдану. Активіст розповів, що люди їхали на автобусах і приватних машинах. Їх зупинили міліціонери й незрозумілі люди – там були і представники “Сокола”, і люди у формі “Беркуту”, і представники СБУ, і місцеві слідчі.

Кандидата у президента Михайла Добкіна облили зеленкою та посипали борошном. Це сталося неподалік студії каналу ICTV, де політик мав взяти участь у програмі “Свобода слова”. Окрім того, за даними “Громадського”, активісти пробили шини на авто іншого кандидата – Олега Царьова.

В автомобілі кандидата у президенти Олега Царьова, припаркованого біля офісу каналу ICTV, активісти знайшли чотири ріжка від автомату Калашникова з набоями. Також в салоні авто знайшли холодну та вогнепальну зброю, нашивки, одяг (в тому числі й військову уніформу) та документи (зокрема, дозвільні документи на гладкоствольну зброю).

Під будівлею Верховної Ради України в центрі Києва відбувається мітинг за участю самооборонівців, активістів Автомайдану, а також активістів з Одеси. Самооборона Майдану вимагає люстрації чиновників, одесити закликають не допустити повторення “донецького сценарію” в їх місті.

На півночі Донецької області розпочалась антитерористична операція, але вона буде поетапною і виваженою. Про це на засіданні Ради заявив спікер Олександр Турчинов.

Служба безпеки України встановила особу керівника російської диверсійної групи, яка діє у Слов’янську. Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецназу ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігор Стрєлков, йдеться в повідмоленні прес-служби Служби безпеки України.

На Дніпропетровщині оголосили часткову мобилизацию, а у Дніпропетровску приступили до формування батальйону спеціального призначення «Дніпро». Про це 14 квітня на прес-конференції повідомив начальник Штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза. Також на під’їздах до міста створюються блок-пости для попередження в’їзду на територію Дніпропетровська сепаратистів із інших областей.

14-534be2c812879.

Бійці батальйону спеціального призначення “Дніпро” на границі Дніпропетровської і Донецької областей попередили спробу так званих “зелених чоловічків” прорватися на Дніпропетровщину. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *