У Києві обговорили нормативно-правову базу у сфері велотранспорту

20-21 травня  у Києві відбулась зустріч з метою обговорення потреби змін та доповнень до нормативно-правової бази України у сфері планування та проектування велосипедної інфраструктури. У зустрічі брали участь інженери та представники органів місцевого самоврядування українських міст, які безпосередньо беруть участь у плануванні та проектуванні велоінфраструктури, німецькі експерти у сфері велоінфраструктури, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Асоціації велосипедистів Києва.

Фото: GIZ

Фото: GIZ

Учасники/-ці обговорення вкотре підтвердили, що Державні будівельні норми України (ДБН) потребують доопрацювання для полегшення процесу розвитку велосипедної інфраструктури в містах України. Існуючі норми є досить чіткими та мало що говорять про велоінфраструктуру, що з одного боку зручно, а з іншого боку створює багато обмежень. Багато з цих норм є застарілими та не відповідають сучасним реаліям. Міністерство регіонального розвитку вже почало роботу над опрацюванням деяких норм, зокрема 360-92** та В.2.3-5-2001.

10354955_276321415874969_3458958008884912271_n

Фото: GIZ

За результатами зустрічі було прийняте рішення про створення постійно діючої робочої групи з підготовки змін до нормативно-правових актів у сфері розвитку велосипедної інфраструктури, яка буде активно співпрацювати з профільними міністерствами та організаціями, які працюють над новими редакціями відповідних нормативно-правових документів. Координаторкою групи визначено Ксенію Семенову, координаторку роботи на національному рівні Асоціації велосипедистів Києва.

 

Джерело: http://velotransport.info/?p=3584

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *