На Дніпрі виявили 10-кілометрову масляну пляму

Херсонська міжрайонна екологічна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил охорони вод (ч.1.ст. 242 КК України). Про це повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

Згідно з повідомленням, 14 червня до Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури надійшло оперативне повідомлення, що в Цюрупинському районі (неподалік с. Козачі Лагері) на поверхні води р. Дніпро виявлено пляму невідомого походження.

“Херсонським міжрайонним екологічним прокурором невідкладно організовано виїзд фахівців Державної екологічної інспекції у Херсонській області, ЛВ в порту Херсон УМВС України в Херсонській області, Херсонрибоохорони для огляду місця події та проведення першочергових слідчих дій”, – сказано в повідомленні.

2aabd09fe142b0085809995d50e0747e_L

Було встановлено, що поверхневі води р. Дніпро від с. Нова Тягінка до с. Понятівка шириною від 400 м до 800 м і довжиною біля 10 км вкриті масляною рідиною з характерним запахом нафтопродуктів.

“З метою встановлення ступеню забруднення, екологічною прокуратурою спеціалістам відділу інструментально-лабораторного контролю Державної інспекції у Херсонській області надано доручення відібрати проби поверхневих вод для проведення лабораторних досліджень”, – зазначають у повідомленні.

“Також, наразі встановлюється джерело викиду рідини”, – додали у прокуратурі.

 

http://www.5.ua/ukrajina/suspilstvo/item/386525-na-dnipri-viyavili-10-ti-kilometrovu-maslyanu-plyamu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *