Про Дніпропетровський міський електротранспорт: скільки і хто там працює?

Нещодавно, на запит одного з міських активістів – Дениса Селіна (ГО “Сила людей”) – про доступ до публічної інформації щодо кількісного складу працівників КП “Дніпропетровський електротранспорт” надійшла відповідь, де, власне, ця кількість зазначена і перераховані всі види персоналу.

Отже, на підприємстві, як зазначено, працює понад 2 600 чоловік, з яких водіїв трамваїв і тролейбусів чомусь менше 400, ще майже 350 – кондуктори. Ще майже 30 – майбутні водії тролейбусів, що проходять навчання і практику.

При цьому, кількісний склад електротрансу включає майже 400 кухарів, прибиральників і охоронців (це на 400 водіїв і 350 кондукторів…), а також (увага!) понад 750 ремонтників (слюсарів, електриків, монтерів), і понад 500 інженерів!!!

Цікаво, чим саме займається в електротрансі півтисячі осіб інженерного персоналу?.. Розробляють нові моделі трамваїв і тролейбусів?.. Впроваджують нову системи керування на рухомому складі?.. Модернізують конструкцію колій, стрілочних переводів, переїздів і контактної мережі?.. Де їхні розробки, впровадження і результати праці?..

Ви уявляєте?.. У кожної одиниці рухомого складу – свій персональний інженер і по два ремонтника!.. І колії в нас, виходить, мають щодня по кілька кілометрів ремонтувати, але чомусь колії на 90% розбиті і криві… Що роблять всі ці люди в КП “Дніпропетровський електротранспорт”?.. Чим займаються протягом робочого дня?..

Ще майже сотня водіїв автозасобів автоколони… Це що ж за автоколона така аж на сотню машин, і яка в ній гостра необхідність у підприємства електротранспорту?..

Що найцікавіше, керівництво КП “Дніпропетровський електротранпорт стверджує, що в них все згідно з чинними нормативами, виписаними в законодавстві, мало того – вони потребують ще 300 працівників – не водіїв тролейбусів і трамваїв…

Нижче наведено скан-копію відповіді на запит активістів:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *