США, Пенсильванія: опубліковано деталі по забрудненню криниць внаслідок буріння.

By The Associated Press

Через 6 років після газового “буму”, штат Пенсільванія вперше опублікував деталі 243 випадків, в яких виявлено факти забруднення води в криницях внаслідок розвідувальних робіт компаній з видобутку нафти і газу.

Департамент охорони навколишнього середовища нещодавно розмістив онлайн-посилання на документи відомства, що зберігаються в регіональних відділеннях. Associated Press та інші ЗМІ нарешті отримали доступ до числених записів скарг і розслідувань щодо буріння газових свердловин.

243 випадків з 2008 по 2014 включають такі, де одна операція буріння призводила до забруднення кількох колодязів. Проблеми, перераховані в документах включають високу концентрацію метану, розливи стічних вод та інших забруднюючих речовин, а також висихання колодязів чи інші фактори непридатності води для вжитку. Деякі з проблем, були тимчасовими, але не було ясно, чи ці проблеми були вирішені. Розслідуються Інші скарги.

Газ ущільнених пісковиків і сланців знаходиться під територією Пенсільванії, Західної Вірджинії, Нью-Йорку і Огайо. Розвиток бурових робіт, особливо з видобутку сланцевого газу, був найпродуктивнішим з 2008 року: понад 6000 свердловин було освоєно. Це давало мільярдні прибутки компаніям-розробникам і землевласникам, але також призвело до численних проблем і скарг місцевих жителів.

Добування сланцевого газу потребує закачування в свердловини під високим тиском мільйонів кубічних метрів води разом із хімічними домішками, які часто потрапляють у грунтові і поверхневі води.

Опубліковані нещодавно документи, пов’язані з проблемами з водою, містяться по 22 округах штату, зокрема в Саськуеханна, Тайога, Лікомінг і Бредфорд в північно-східній частині штату.

Але енергетичні компанії та компанії-видобувачі зазвичай уникають коментарів або всіляко намагаються виправдатись чи зменшити свою причетність до проблем з водою в регіоні, посилаючись то на недосконале законодавство штату, то на вихідні геологічні умови, мовляв, місцеві грунтові води природно містять значний процент метану чи інших мінералів, присутніх у розчинах для буріння. Тим не менше ситуація набула широкого розголосу в США.

 

Джерело:   http://triblive.com/news/adminpage/6696428-74/wells-released-gas#ixzz3BrzdT7Xs

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *