Відтепер велосипед – найдешевший транспорт у Києві!

Після подорожчання цін на проїзд у комунальному транспорті велосипед стає найбільш конкурентним і найдоступнішим транспортом у Києві. Так, за актуальних тарифів велосипедист може зекономити 3000-5000 грн на рік.

За підрахунками Асоціації велосипедистів Києва, людина, що користується велосипедом 5 днів на тиждень протягом 10 місяців на рік, може зекономити від 3000 до 5000 грн на рік. За ці гроші можна придбати вживаний велосипед чи з часом назбирати на новий. Або витратити кошти на тижневу відпустку біля моря чи в горах.

У 2015 році заплановано будівництво веломаршруту Троєщина – Європейська площа. Якщо план буде реалізовано, мешканці району зможуть їздити зручним та безпечним маршрутом щодня і таким чином економити 4000-5000 грн на рік. Якщо ж на велосипед пересяде водій авто, то зекономить понад 20000 грн на рік. За ці гроші можна придбати велосипеди для цілої сім’ї.

У європейських містах з розвиненою велоінфраструктурою велосипед давно є повноцінним транспортним засобом. У Києві менше 1% поїздок здійснюються на велосипедах, однак уже сьогодні це зручний, швидкий і здоровий транспортний засіб (велосипедисти не залежать від розкладу громадського транспорту і витрачають на проїзд стільки ж або навіть менше часу, ще й з користю для здоров’я та довкілля).

Користуватися велосипедом у Києві можна весь рік. Це доводять численні велосипедисти, що ніколи не закривають сезон і їздять велосипедом на роботу, на навчання, за покупками. 13 лютого весь світ відзначає Зимовий “День велосипедом на роботу“, і цього дня запрошуємо усіх спробувати для себе зимову їзду на велосипеді.

Ганна Ковальова: “Я езжу до – 5-7 град мороза, и если снег/дождь не сыпет. Правда, было пару раз, когда дождь начинался перед самым уходом с работы, это всегда неприятно, но не смертельно.

Зимой ничуть не хуже, чем летом, а в каком-то смысле и лучше, потому что не жарко. Я езжу по проезжей части и тут нужно понимать, что автомобили у нас любят больше, чем людей, поэтому дороги по моему маршруту всегда почищены, а тротуары – нет.

Нужно учитывать, что ветер страшнее, чем просто мороз. Поэтому нужно правильно одеться. Ноги и голова в тепле, это всегда актуально. Езжу на работу и в такие места, где могу безопасно припарковаться, например, часто езжу в ветклинику на велосипеде.”

Anna Kovaleva

Сергій Смирнов: ”Зимой кататься очень здОрово и эмоционально более насыщенно, чем летом. Именно кататься, недалеко и недолго, а не долго куда-то ехать.

Кайф получаешь, когда правильно одет и обут. Одежда закрывает нужные места, хорошо отводит влагу. Ноги в тепле, глаза за стеклами очков, руки в перчатках-виндстоперах.

По городу зимой хорошо ездить, когда минусовая температура, нет слякоти и сырости. Уборка снега на проезжей части и тротуарах у нас оставляет желать лучшего, потому, если не мороз – больше мучение, чем удовольствие. До -15 катать нормально.”

Sergey Smirnov

Ірина Ярошенко: “Їжджу взимку на велосипеді в суху погоду. У будні – після роботи у справах, у магазин, на зустрічі. На вихідних – на покатушки. Звісно, в ожеледицю не їжджу.

Взимку на велосипеді добре – тепліше, ніж пішки ходити і значно зручніше, ніж їздити у громадському транспорті. У години пік об”їжджаю автомобілі і швидко дістаюсь до місця призначення.

Головне – правильно одягтися. Термобілизна і багатошаровість одягу рятує. Хоча ця зима досить тепла видалася, вистачало часто лише термофутболки + зимової велокофти, а знизу зимові велоштани. Гірше з пальцями рук – мерзнуть швидко. Тому одягаю 2 пари рукавичок.

P.S. Мій чоловік всю зиму їздить велосипедом на роботу, окрім дощових днів і сильної ожеледиці. У нього шиповані покришки. Доїжджає на роботу швидше, ніж на громадському транспорті, а тепер ще й економія коштів після підняття цін на проїзд.”

Ira Yaroshenko

http://avk.org.ua/2015/02/vidteper-velosyped-najdeshevshyj-transport-u-kyjevi/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *