Shell відмовилася від видобутку сланців на Харківщині

http://tyzhden.ua/News/131821

Рішення пояснили економічною недоцільністю.

Shell і ПАТ «Укргазвидобування» обговорюють процес припинення дії договору про спільну діяльність (СД), який передбачає пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на території Харківської області. Про це повідомили у прес-службі британської компанії.

Згідно з повідомленням, Shell і Укргазвидобування завершили пошуково-розвідувальні роботи, виконані в рамках договору про СД. В їх рамках було пробурено дві пошукові свердловини: Біляєвська-400 і Ново-Мечебилівська-100 (Первомайський та Близнюківський р-ни, Харківська обл.).

«Ґрунтуючись на отриманій в результаті цієї діяльності інформації, сторони погодили, що подальша діяльність в рамках проекту не є економічно доцільною, та ухвалили рішення припинити дію договору», – йдеться в заяві.

Наразі виконується підготовка до ліквідації свердловин, розпочато процес підготовки бурових майданчиків до рекультивації.

У компанії зазначили, що всі роботи ведуться відповідно до вимог чинного законодавства України, міжнародних природоохоронних стандартів і стандартів компанії Shell.

Як повідомлялося, влітку 2014 року з’явилась заява голови фінансового підрозділу компанії Саймона Генрі про те, що Royal Dutch Shell призупиняє розвідку родовищ сланцевого газу на сході України у зв’язку з побоюваннями за безпеку працівників. Пізніше у компанії спростували цю інформацію.

Нагадаємо, в 2012 році переможцем конкурсу на розробку Юзівської площі (розташована на території Харківської та Донецької областей) стала англо-нідерландська компанія Shell.

Початковий етап геологічного вивчення передбачав отримання сейсмічних даних та буріння до 15 свердловин. Мова йде про видобуток газу з твердих пісковиків. Уже пробурені дві розвідувальні свердловини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *