Німеччина сприятиме законодавчому врегулюванню органічного виробництва в Україні

Німеччина готова на експертному рівні сприяти законодавчому врегулюванню органічного виробництва в Україні. Зокрема, щодо впровадження органічного насінництва, як основи органічного виробництва, розвитку переробних потужностей для органіки, відпрацювання методик та технологій органічного виробництва, запровадження групової сертифікації для дрібних виробників органічної продукції.

Про це йшлося на робочій зустрічі директора Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимира Топчія та керівника проекту “Німецько-український агрополітичний діалог” Фолькера Зассе, який здійснюється за підтримки Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини.

На думку німецької сторони зазначені питання можуть стати основою документального проекту, підготовленого німецькою стороною для українських колег.

«Мінагрополітики України зацікавлено у співробітництві з Федеральним міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини. Зокрема щодо надання німецьким фахівцям експертних висновків щодо законодавства, яке регулює розвиток органіки в Україні», – заявив Топчій.

Мінагрополітики здійснює консультації із ЦОВВ щодо підготовки кваліфікованих кадрів в галузі органічного виробництва, створення консалтингових центрів, опрацювання технологій органічного виробництва.

Ще одним із напрямків, який сприятиме розвитку органічного виробництва в Україні є  створення організаційних структур в Мінагрополітики та на обласному рівні, які координуватимуть цей напрямок аграрного виробництва.

Німецька сторона відзначила значний потенціал для розвитку органічного виробництва та зацікавленість країн ЄС органічною продукцією, виробленою в Україні.

За матеріалими Мінагрополітики

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *