Павло Хазан про екологічний моніторинг та Придніпровську ТЕС

Павло Хазан в ефірі 9 каналу розповів про екологічний моніторинг в Дніпропетровській області, про Придніпровську ТЕС і як буде працювати робоча група з цього питання.

“З точки зору чинного законодавства, моніторинг в Україні існує і за статистичними даними в 53 містах на 162 об’єктах ведуться спостереження, але ця система не автоматизована. Наша мета – на основі тієї системи, що існує на даний час в області, побудувати таку систему, яка буде в автоматичному режимі надавати і параметри навколишнього природного середовища, і фізико-хімічні параметри, і параметри забрудення. На першому етапі це будуть параметри, що стосуються повітря, потім параметри поверхневих вод, далі система буде розвиватися і включати в себе питання заповідних територій, генетично модифікованих організмів, ґрунту та інші параметри, що належать до компетенції організацій з охорони навколишнього природного середовища.

Відповідно до офіційних даних встановлена потужність всіх ТЕС ДТЕК – 18,6 ГВт. За рік вони генергують 47 790 млн кВт•год. Одна із методик розрахунку шкоди від теплових станцій, а саме скільки коштує забруднення 1 КВт*год електроенергії – 0,339 $ / кВт*год, нам дає 16,2 млрд $ (12,186 млрд EUR) шкоди. За ці гроші можна побудувати сонячну електростанцію потужністю 15-18 ГВт. І Це тільки ОДИН рік забруднення!” – розповів Павло Хазан, – “Проблема тільки в тому, що плати до бюджету за забруднення абсолютно не відповідають реальній шкоді довкіллю та здовров’ю людей!”

 khazan_9channel1-1024x580

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *