WHO База даних Глобальне забруднення атмосферного повітря міст

Більше 80% людей, що живуть в міських районах, які контролюють забруднення повітря, зіштовхуються з рівнем якості повітря, який перевищує межі Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) . Хоча усі регіони світу потерпають від цього, населення в містах з низьким рівнем доходів потерпає сильніше.

За останніми даними міської бази даних якості повітря, 98% міст в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, з більш ніж 100 000 жителів дихає повітрям, що не відповідає рекомендаціям ВООЗ за якістю повітря. Проте, в країнах з високим рівнем доходу відсоток знижується до 56%.

Протягом останніх двох років, база даних – в даний час охоплює 3000 міст в 103 країнах – збільшилася майже в два рази, з великою кількістю міст вимірювання рівня забруднення повітря і визнання пов’язаних з цим наслідків для здоров’я.

У містах зниження якості повітря, ризик розвитку інсульту, серцевих захворювань, раку легенів, хронічних і гострих респіраторних захворювань, включаючи астму, збільшується для людей, які живуть в них.

За матеріалами:

http://www.who.int/phe/health_topics/outdoorair/databases/cities/en/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *