Представник Зеленого Світу взяв участь у конференції щодо негативного впливу ГЕС на річки

9 – 12 липня на острові Шолта (Хорватія) відбулась конференція за участю організацій Friends of the Earth та SEENET (South East Europe Network for Energy and Transport), яка була присвячена проблемам ГЕС. У цій конференції брав участь і представник Зеленого Світу Андрій Хазан.

Під час конференції представники кожної з країн розповіли про проблеми та негативний вплив ГЕС на річки та їх екосистему в їх країнах, протести та кампанії, які проводилися та цілі на майбутнє.

Варто відзначити, що не так давно проводився круглий стіл і Інституті екології щодо цієї проблеми

Представники Боснії і Герцеговини розповіли про кампанії будівництва малих ГЕС на річці Сані, Саві, Босні та ін. які їм вдалося зупинити, представники Алюанії розповіли про велику кампанію проти будівництва ГЕС на річці Вальбоні, а представники організацій з Австрії, Бельгії та Швейцарії поділилися своїм досвідом щодо вирішення подібних проблем.

Певну частину конференції учасники були розділені на представників Friends of the Earth  та представників SEENET. Вирішувалося, що потрібно  організаціям, що брали участь, і як вирішувати ці проблеми. Також був зроблений лист потреб та цілей і план їх вирішення.

 

 

Детальніше хорватською та англійською мовами

http://zelena-akcija.hr/hr/programi/zastita_prirodnih_resursa/bez_novih_brana_zastitite_rijeke

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *