В Україні побудували одну з найбільших європейських Сонячних електростанцій

Компанія “Солар-Фарм-1” у січні 2019 року ввела в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 246 МВт в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила проект постанови про встановлення “зеленого” тарифу для Нікопольської СЕС в розмірі 15,03 євро за МВт * год до 2030 року.

Очікувана продуктивність Нікопольської СЕС становитиме до 290 млн кВт * год електроенергії на рік. Повідомляється, що це найбільша сонячна електростанція в Україні і одна з трьох найбільших в Європі. У березні станцію планують підключити до енергосистеми.

“Солар-Фарм-1” належить компанії DTEK Renewables B.V., що оперує активами групи “ДТЕК” в сфері поновлюваних джерел енергії.

Підрядник будівництва Нікопольської сонячної електростанції – китайська компанія China Machinery Engineering Corporation. Сонячні панелі для неї поставила Trina Solar Limited. СЕС зможе повністю задовольняти потреби 100 тис. домогосподарств України і дозволить скоротити викиди діоксиду вуглецю більше ніж на 300 тис. тонн на рік.

Нагадаємо, в 2017 році ДТЕК ввів в експлуатацію свою першу Тріфанівську СЕС потужністю 10 МВт у Херсонській області. За останні три роки в Україні більше 3 тисяч приватних домогосподарств встановили сонячні електростанції загальною потужністю 51 МВт.

За матеріалами: https://ecotechnica.com.ua/energy/solntse/3922-v-ukraine-postroili-odnu-iz-krupnejshikh-evropejskikh-ses.html?fbclid=IwAR2roz31OzG1i6jyzr-9YG1cgACbwftbaqR48rJ1c2RlQcFrHUoHy2f3V3E

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *