Температурні біженці. Кліматичні зміни спричинять потужну світову міграцію народів

Журнал Корреспондент українською - Через зміни клімату все більше регіонів страждатиме від посухи і від браку продовольства

За матеріалами Корреспондент

Понад 20 млн людей вже мігрували через кліматичні зміни. До 2050 року екологічними переселенцями можуть стати більш ніж 200 млн жителів різних країн.

Щорічно десятки тисяч жителів острівних держав південно-східної частини Тихого океану просять притулку на “великій землі”, якою для них є Австралія. Їхні будинки затоплюються внаслідок підвищення рівня Світового океану або повністю знищуються черговим ураганом, які все частіше трапляються знову-таки через глобальні кліматичні зміни.

Глобальне потепління не просто “страшилка”, якою преса лякає масову аудиторію вже багато років, – це сувора реальність, і від неї вже постраждали мільйони людей, переконаний Кріс Брайант, міністр з питань міграції британського тіньового кабінету.

Вже до 2050-го кількість екологічних переселенців зросте в десять разів і складе значну цифру 200 млн – більше, ніж загальне число мігрантів у світі на поточний момент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *