Громадський рух “Вело Город” звернувся до міського голови

Відкрите звернення до міського голови Івана Івановича Куліченко громадського руху “Вело Город”.

Шановний Іване Івановичу!

Звертаємося до Вас в зв’язку із нагальною необхідністю розвитку велосипедного транспорту у м. Дніпропетровську. Оскільки велосипед є популярним транспортом у нашому місті та кількість велосипедистів що прямує центральним мостом складає 500 чол. на добу (за нашими підрахунками), забезпечення безпеки пересування велосипедом стає найбільшим пріоритетом розвитку транспортної інфраструктури міста.

Нам стало відомо, що Дніпропетровська міська рада планує проведення капітального ремонту Центрального мосту у 2014 році. У зв’язку з цим, громадський рух «Вело Город» подає пропозиції щодо облаштування первинної велоінфраструктури на мосту та з’їздах з нього – для зручного і безпечного велосипедного сполучення між правим і лівим берегами Дніпра в місті. Облаштування велоінфраструктури (велодоріжки, велопереїзди) пропонується з мінімальними витратами – розміткою на проїзній частині і ознакуванням.

На самому мості, для забезпечення безпеки велосипедного руху, пропонується виділити праві смуги виключно для руху громадського транспорту і велосипедів (ширина – 4 м, включаючи захисну смугу для велосипедів шириною 1 м, де громадський транспорт має право заїздити на неї, якщо немає велосипедистів, якщо попереду велосипедист – громадський транспорт повинен прийняти якомога лівіше в межах своєї смуги (див. профіль мосту, додаток 1).

Також ми пропонуємо обмежити швидкість руху, оскільки смуги руху авто всього по 3 м шириною, а також задля безпеки руху велосипедистів поряд з громадським транспортом – відповідно 50 і 30 км/год, з урахуванням реальної швидкості в місті +20 км/год від визначених норм. Для безпеки руху також ми пропонуємо встановити відбійник посередині мосту. Загальна ширина проїзної частини мосту складає 21 м, для відбійника резервується 1 м, отже лишається по 10 м в кожну сторону: по 2 смуги завширшки 3 м кожна для авто і смуга руху громадського транспорту з захисною смугою для велосипедів загалом шириною 4 м.

З’їзди з мосту на обох берегах вирішені розв’язками з велосипедними смугами і переїздами. На лівому березі забезпечено зв’язок з вул. Малиновського, а продовження велодоріжок по просп. Правди передбачається згодом по тротуарній частині з обох боків. На правому березі заїзд відбуватиметься з перехрестя вул. Плеханова/Набережної (згодом тут буде зв’язок з пілотною велодоріжкою – через з’їзди до велопереїздів зі сторони Дніпра). Для безпеки руху велосипедів і пішоходів через проїзну частину вул. Плеханова і Набережної пропонується конструктивно облаштувати острівці безпеки зі стовпцями. Також пропонується розширити проїзну частину Набережної навпроти цирку з облаштуванням додаткової смуги для повороту на розв’язку до мосту. З’їзд з мосту на правий берег виходить на перехрестя вул. Плеханова/вул. Миронова, де в сторону центру пропонується контраверсивна смуга для велосипедів по Миронова до вул. Глінки, в сторону Набережної велодоріжка буде прокладена згодом з реконструкцією вул. Миронова, а по вул. Плеханова до вул. Московської пропонується рух велосипедів у смузі громадського транспорту. В перспективі, для кращого сполучення, від вул. Миронова до Набережної по південній стороні вул. Плеханова теж має бути велодоріжка – скоріш за все по тротуарній частині і через місцевий проїзд поза зупинкою громадського транспорту – до наявних велопереїздів на Набережній.

Ми вважаємо, що у перспективі необхідно провести капітальну реконструкцію мосту, в результаті якої велодоріжки мають будуть винесені за проїзну частину шляхом розширення тротуарів і винесенням велодоріжки на старе місце тротуару, а тротуару – на нову конструкцію поряд.

Просимо відповісти на лист відповідно до чинного законодавство на адресу: ДОЕА Зелений світ/ Друзі Землі України, вул. Московська, 6, офіс 101, 49000, м. Дніпропетровськ. Телефон для контактів: Кваснікова Катерина Євгенівна 098 7541443, 3709572, 3709573.

Додається компакт-диск із запропонованими схемами.

З повагою

Керівник громадського руху «Вело Город»                                                                                                   К. Є. Кваснікова

z98iTzp5V5oujZcSZsqeCcLYjGJbXVgAYo_WOPc8Cc-sggEH2uSAP-I

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *