Європейський Рух закликає українців до розбудови спільної Європи

Тиждень тому Київ відвідала делегація Європейського громадського об’єднання Міжнародний Європейський Рух (EMI).

Міжнародний Європейський Рух (EMI) є однією з найбільших проєвропейських організацій громадянського суспільства з більш ніж 70 організаціями-членами, що об’єднують представників європейських асоціацій, політичних партій, підприємств і профспілок. www.europeanmovement.eu

Делегація для заснування Європейський Руху в Україні на чолі з президентом Міжнародного Європейського Руху, паном Джо Лейненом, складалася з представників Європейського Руху з Польщі та Великобританії, а також представників Ради європейських муніципалітетів і регіонів, Союзу європейських федералістів, Європейського студентського форуму і Молодих європейських федералістів.

Зараз Міжнародний Європейський Рух (EMI) робить крок до створення Європейського Руху України, в той же час рішуче засуджуючи окупацію Криму і напад на територіальну цілісність України з боку Росії.

Делегація зібрала зацікавлені сторони громадянського суспільства України, які вважають, що Україна потребує позитивних і довгострокових рішень, щоб вивести націю з кризи і наблизитись до європейських цінностей.

Джо Лейнен сказав: “Створення Європейського Руху України забезпечить структуровану і стабільну обстановку, де можливе дотримання європейських цінностей прав людини, верховенства закону та демократичного управління”.

Делегація EMI в Україні зробила перші кроки в напрямку майбутнього співробітництва з проєвропейським громадянським суспільством в Україні. Представники делегації долучилися до дискусії щодо європейського майбутнього України, та відмітили значний перелік проблем, з якими стикається українська нація внаслідок рішення Російської Федерації окупувати Крим.

Джо Лейнен сказав: “Російська окупація Криму є незаконним і ворожим актом, який супроводжується пропагандою, що сприяє виникненню ворожнечі в суспільстві. Ворожнечі, яка була насильно стимульована між сусідами”.

Пан Лейнен продовжив: “Ми користуємося цією можливістю, щоб засудити сповнений фарсу референдум, який був проведений в Криму. Мало того, що результат голосування був передбачений заздалегідь, ще й у кримської адміністрації немає необхідних списків виборців, щоб продекларувати будь-яку легітимність підсумків”.

2Як зазначив, Олексій Ангурець, який представляв Зелений світ/ Друзів Землі України під час зустрічі з делегацією ЕМІ: “Підтримка колег з Європи дуже важлива для України зараз. Діяльність Міжнародного Європейського Руху має зосередитися на широкій інформаційній кампанії в Україні, особливо для мешканців Східних та Південних регіонів, щодо того, які цінності пропонує нам Європа, чому Україна має обирати Європейський шлях, як нам разом будувати спільну заможну Європу без кордонів та протистояння. Зелений світ / Друзі Землі України виявив готовність долучитися до створення в Україні Міжнародного Європейського Руху та докласти зусиль по розбудові спільної Європи, частиною якої, безумовно, є Україна”.

Ви можете подивитися матеріали ЗМІ щодо місії Міжнародного Європейського Руху в Україні за наступними посиланнями:

HromadskeTV – інтерв’ю пана Лейнена і пана Свєнчіцкі

http://hromadske.tv/episode/456

http://hromadske.tv/episode/458

ЄвроАктив

http://www.euractiv.com/europes-east/us-support-civil-society-ukraine-analysis-534137

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *