Британія демонструє намір співпрацювати з Україною в довгу, – Олексій Ангурець

Усі ініціатив Великої Британії підтверджують думку, що королівство налаштоване на тривалу допомогу для України. Про це 8 липня повідомив лідер ГО «Зелений світ – Друзі Землі» Олексій Ангурець на пресконференції, у пресцентрі «Відкритий». Він разом із засновницею HELIOS strategia Ольгою Мічелот розповів про презентацію проєкту «Стійкість критичної енергії для України».

Нагадаємо, 2 травня у Києві презентували 13 проєктів і «Стійкість критичної енергії для України» один із них. У події взяли участь: міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон, міністр енергетики України Герман Галущенко, посол Великої Британії в Україні Мартін Гаріс. Ця зустріч стала стартовим майданчиком для подальшої співпраці у енергетичній галузі між Україною та Великою Британією.

 – Презентація пройшла в доволі неформально. На ній представляли проєкти і розповідали про них. Але головна частина – це неформальне спілкування. Тобто, це – майданчик для того, щоб зустрілися партнери з різних проєктів. Хтось познайомився, хтось зустрів старих знайомих, а хтось оновив зв’язки, – розповів Олексій Ангурець.  

На презентації Девід Камерон підтвердив позицію Великої Британії щодо тривалого  партнерства з Україною. 

– Усі останні заходи та ініціативи Британії показують намір до співпраці, як то кажуть, в довгу. Це не просто вирішення «тут і зараз» локальних проблем, а вибудовування стратегії партнерства. Велика Британія, хоч і не є частиною європейського співтовариства, але є доволі важливим і значним партнером для України. І у військовій площині в тому числі, – констатував Олексій Ангурець.

– Нам дуже сподобалось, як нас приймали і ми розуміємо, що зможемо зробити більше проєктів разом, – поділилася враженнями Ольга Мічелот.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *