Більше повноважень для заборони ГМО!

Країни ЄС все більше наближаються до реальних повноважень щодо заборони ГМО-зернових. Комітет Європарлементу 11 листопада проголосував за закриття прогалин у законодавстві ЄС щодо ГМО.

Новими змінами національним урядам краін-членів ЄС надано більше законодавчих повноважень щодо заборони вирощування генетично-модифікованих злакових культур. Також біотехнологічним компаніям заборонили посідати ключову роль у прийнятті рішень стосовно обмежень вирощування ГМО-культур.

До цього Друзі Землі Європи застерігали, що недолуге законодавство надавало безпрецедентне право впливу саме біотехнологічним компаніям.

М’ют Шімпф, керівник харчової кампанії Друзів Землі Європи: “Право національних урядів на заборону вирощування ГМО-культур – це важливий крок вперед, що прибирає перешкоди від крупних підприємств, що мають в цьому економічний інтерес. Парламентарі на цей раз стали на сторону простого народу, який у своїй більшості занепокоєний вирощуванням ГМО-продукції, а отже проголосовані кращі закони, щодо захисту довкілля і впровадження сталого сільського господарства”.

Наступними тижнями Європарламент, Європейська Рада і Єврокомісія зберуться для напрацювання спільної позиції з цього приводу, а фінальне голосування очікується у січні наступного року.

https://www.foeeurope.org/real-rights-ban-gmos-step-closer-111114

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *