Про обласний бюджет і видатки на екоголію…

zsfoe

Олексій Ангурець, ДОЕА “Зелений світ” / Друзі Землі України:

Друзі!

Звертаю Вашу увагу до ситуації з розподілом коштів обласного бюджету в частині охорони навколишнього середовища.

Ключові пропозиції надані департаментом екології ОДА відкинуті. Пропонується закласти лише приблизно 24 млн. грн. на протипаводкові заходи та захист від підтоплення. Ні коштів на обласну екологічну програму на наступні 10 років, ні коштів на реальний моніторинг стану довкілля не буде.

До того ж всі кошти по класифікації охорона та раціональне використання ресурсів підуть департаменту ЖКГ. А це понад 200 млн.

Я вбачаю в цьому реакцію на ситуацію коли громадськість контролює діяльність екологічного департаменту, та почала перевірки використання коштів екологічного бюджету департаментом ЖКГ.

В ситуації коли стало неможливо непрозоро та безконтрольно використати кошти які проходять через екологічний департамент є спроба просто не дати коштів. Зауважу, що наповнення саме екологічним податком обласного бюджету минулого року склав понад 80 млн. грн.

Ми знов будемо в ситуації, коли кошти призначені на відшкодування негативного впливу забруднювачами будуть йти на будь які цілі окрім покращення екологічної ситуації

Детальніше з бюджетними пропозиціями можна ознайомитися тут: http://oblrada.dp.ua/official-records/projects/pro_byudjet

Зокрема ті цифри, про які я писав надані в додатку 7 (в кінці документу):
https://drive.google.com/file/d/0BwV8RpPUSxUUR3J1cXVBZm5iUEk/view?usp=sharing

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *