Зелений світ, GIZ та облрада підписали меморандум по сприянню зеленій економіці

Сьогодні у приміщенні Дніпропетровської облради відбулося урочисте підписання меморандуму про порозуміння між Програмою сприяння зеленій модернізації української економіки, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Дніпропетровською обласною радою, Дніпропетровською торгово-промисловою палатою України, Федерацією організацій роботодавців Дніпропетровщини та Дніпропетровською обласною екологічною асоціацією “Зелений Світ / Друзі Землі України”.

Меморандум передбачає створення комітету з питань зеленої економіки та реалізації стратегії розвитку Дніпропетровської області. В рамках своєї діяльності комітет має підтримувати постійну співпрацю та координувати дії усіх зацікавлених сторін (місцевої влади, державних та приватних підприємств, громадськості, міжнародних експертів) щодо переведення економіки на екологічно дружню основу. Німецькі партнери готові надати необхідну підтримку та досвід переходу до зеленої економіки, допомогти визначити існуючі перешкоди такого переходу, а також впроваджувати конкретні міні-проекти.

Директор програми зеленої економіки Дагмар Ецер зазначила, що Дніпропетровська область була обрана для впровадження пілотного проекту, оскільки саме тут була присутня відкритість до ідей зеленої модернізації економіки та бажання практичного впровадження цих ідей у життя. Також вона додала, що GIZ зі свого боку очікує від цієї співпраці конкретних позитивних результатів і після підписання меморандуму серйозна робота тільки розпочнеться.

Олексій Ангурець, директор ДОЕА “Зелений Світ / Друзі Землі України” наголосив, що головним результатом програми має стати спроможність місцевої влади та бізнесу самостійно знаходити інструменти та впроваджувати конкретні проекти щодо зеленої модернізації. Також одним із результатів має бути  створення необхідної нормативно-правової бази для зеленої модернізації Дніпропетровської області.

Повний текст меморандуму: GIZ_Letter_of_intent

zsfoe_GIZ_1

zsfoe_GIZ_2

zsfoe_GIZ_3

zsfoe_GIZ_4

zsfoe_GIZ_5

zsfoe_GIZ_6

2 коментарі до “Зелений світ, GIZ та облрада підписали меморандум по сприянню зеленій економіці”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *