Зелений світ звернувся до ДП “Енергоринок” та КМУ щодо Придіпровської ТЕС

На останньому засіданні національної громадської ради Олексій Ангурець, голова ГО “Зелений світ – Друзі Землі” поставив питання щодо Придніпровської ТЕС. За результатами розгляду було вирішено звернутися до ДП “Енергоринок” та Кабінету міністрів України.

Придніпровська ТЕС є найбільшим забруднювачем атмосферного повітря м. Дніпро та входить у п’ятірку забруднювачів повітря Дніпропетровської області. Крім того, Придніпровська ТЕС є єдиною в Україні тепловою станцією, розташованою в межі мільйонного міста.

З метою мінімізації негативного впливу на навколишнє природне середовище підприємством 27 січня 2015 року було підписано Меморандум про співробітництво у сфері охорони навколишнього природного середовища між Дніпропетровською облдержадміністрацією, ПАТ “ДТЕК Дніпроенерго” та громадською екологічною радою при Дніпропетровській ОДА. Згідно Меморандуму теплова станція брала на себе зобов’язання витрати понад 46 млн. гривень на природоохоронні заходи протягом 2015-16 років. На спільному засіданні сторін меморандуму 18 серпня 2016 року представники ПАТ “ДТЕК Дніпроенерго” повідомили, що переважна більшість запланованих заходів в назначений термін виконані не будуть. Крім того, є серйозні сумніви, що підприємство вчасно виконає заходи, внесені в Дніпропетровську обласну комплексну програму екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2015-2015 роки.

Представники Придніпровської ТЕС та ПАО “ДТЕК Дніпроенерго” регулярно посилаються на рішення ДП “Енергоринок” щодо регламенту роботи теплової станції. Тож у зверненні Зелений світ просить надати роз’яснення щодо ролі ДП “Енергоринок” у регулюванні роботи ДТЕК Придніпровська ТЕС та внести корективи в регламент маневрування потужностями.

В зверненні до Кабінету міністрів України зазначається, що підприємство, за визнанням директора, є збитковим і працює тільки з метою забезпечення необхідного балансу енергетичної системи країни. Тому з метою зменшення значного антропогенного впливу на мешканців м. Дніпро та Дніпропетровської області пропонується почати розробку поетапного плану закриття теплової станції.

Запрошуємо всіх долучитись до широкої громадської дискусії щодо необхідності закриття Придніпровської ТЕС та перспектив зменшення використання вугільних теплових станцій в енергетичній структурі держави.

Повні тексти звернень доступні за посиланням:

2016.10.27_DP_Energorynok

2016.10.27_KMU

Один коментар до “Зелений світ звернувся до ДП “Енергоринок” та КМУ щодо Придіпровської ТЕС”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *