Порятунок Дніпра шляхом обмеження використання фосфатів

Сьогодні у Запорізькому обласному центрі молоді відбувся нетворкінг на тему “Порятунок Дніпра шляхом обмеження використання фосфатів”. Захід було проведено в рамках кампанії громадських організацій з актуалізації питання відновлення якості води у річці Дніпро.

Олексій Ангурець, голова ГО “Зелений світ – Друзі Землі”, розповів про один з перших кроків цієї кампанії – створення петиції на сайті Верховної Ради України “Про запровадження законодавчих норм щодо обмеження вмісту фосфатів у мийних засобах”.

На сьогодні в Україні більшість синтетичних мийних засобів містять високий рівень фосфатів, які потрапляють до природного середовища та викликають негативний процес евтрофікації («цвітіння») води. Внаслідок цього у воді з’являється велика кількість токсичних сполук і патогенних бактерій, які загрожують здоров’ю людини.

Метою петиції є, насамперед, звернення уваги на питання забруднення Дніпра та початок процесу приведення законодавчих норм України стосовно використання фосфатів до екологічних вимог Європейського Союзу.

Підтримати петицію можна за посиланням: https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/4068?aname=published

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *