Недорогі датчики для вимірювання атмосферний склад: огляд теми і майбутні програми

Технології не стоять на місці, і якщо у минулому вимірювання якості повітря було роботою складних і дорогих систем та датчиків, то на сьогодні це не так: різні компанії, прагнучи зробити свої датчики доступнішими, намагаються робити такі дівайси, які б були відносно якісними та доступними. На сьогодні є чимало таких датчиків.

Газоподібні забруднювачі повітря, зазвичай вимірюють датчиками, застосовуючи окремий датчик для кожного забруднювача.

Недорогі методи вимірювання ПМ найчастіше покладаються на вимірювання оптичних (світлорозсіювальних) вимірювань ПМ, які зазвичай використовують джерело світла низької потужності – або світлодіодний, або лазерний – де частки, що збираються, розсіюють світло, виміряне фотодетектором пристрою.

Датчики парникових газів часто використовують мініатюрні версії оптичних методів поглинання, які також можна знайти в довідкових інструментах.

Стрімко розвивається і наукова література щодо використання недорогих датчиків забруднення повітря. Недорогі датчики в даний час не є прямим замінником еталонних інструментів, особливо для обов’язкових та робочих цілей. Однак вони є цікавим додатковим джерелом інформації про якість повітря. Важливо, щоб потенційні користувачі в першу чергу визначали свої специфічні потреби в застосуванні, вивчали приклади досліджень або розгортання, які поділяють подібні характеристики, визначають імовірні обмеження, пов’язані з використанням датчиків, а потім оцінювали, чи будуть підібрані датчики відповідати їхнім потребам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *