Уряд Великобританії оприлюднив свою «Стратегію чистого повітря 2019»

Забруднення повітря в даний час оцінюється як одна з найсерйозніших загроз для громадського здоров’я у Великобританії, яку затьмарюють лише рак, ожиріння та серцеві захворювання.

Уряд каже, що його нова стратегія скоротить витрати на забруднення повітря на 1,7 млрд. фунтів стерлінгів щороку до 2020 року, збільшуючись до 5,3 млрд. фунтів стерлінгів щороку з 2030 року.

Буде розроблено довгострокову мету зменшити вплив людей на тверді речовини, а також зобов’язання скоротити кількість людей, які живуть у районах, які порушують керівні принципи ВООЗ, до 2025 року.

“Ми будемо поступово скорочувати вплив забруднення твердими речовинами, як це запропонував ВООЗ”, – йдеться у звіті. “Ми встановимо нову, амбітну, довгострокову мету, щоб зменшити вплив людей на ПМ2,5 і публікуватимемо докази на початку 2019 року, щоб вивчити, які заходи будуть необхідні для досягнення середньорічного середнього ліміту ВООЗ 10 мкг / м3″

«Впроваджуючи політику в цій Стратегії, ми скоротимо концентрації PM2.5 у Великобританії, так що кількість людей, які живуть у місцях, що перевищують керівний рівень ВООЗ 10 мкг / м3, скоротиться на 50% до 2025 року».

Інші заходи, які мають бути введені, включають більш тісні відносини з засобами масової інформації для покращення доступу громадськості до прогнозу якості повітря. Уряд також заявив, що буде здійснювати моніторинг впливу забруднення повітря на природні середовища існування і щорічно звітувати.

Нове законодавство, яке заборонятиме продаж найбільш забруднюючих видів палива, буде внесено, а «тільки найчистіші печі» будуть продаватися до 2022 року.

Міністр охорони навколишнього середовища Майкл Ґоув сказав: «Докази очевидні. Хоча якість повітря значно покращилася в останні роки, забруднення повітря продовжує скорочувати життя, завдавати шкоди нашим дітям і знижувати якість життя. Ми повинні приймати сильні, невідкладні дії. Наша амбіційна стратегія включає нові цілі, нові повноваження для місцевих органів влади та підтверджує, що наш майбутній законопроект про навколишнє середовище включить новий первинний закон про якість повітря ».

«Хоча забруднення повітря може асоціюватися з зображеннями пробок і вихлопних газів, транспорт є лише однією частиною проблеми, і нова стратегія визначає важливу роль, яку ми всі – у всіх галузях праці та суспільстві – можемо відігравати у скороченні викидів та очищенні нашого повітря, щоб захистити наше здоров’я. ”

Джініфер Бакстер, начальник інженерної інженерної установи інженерів-механістів, заявила, що звіт є «пропущеною можливістю» для забезпечення більшої ясності щодо того, як можна розробити обладнання та системи моніторингу.

“Завдяки лише 271 станціям моніторингу якості повітря у Великобританії, ця стратегія стала можливістю для поліпшення нашого розуміння викидів, як у різних секторах, так і у Великобританії, а також роль забруднення повітря, що сприяє майже 40000 ранніх смертей на рік”, – сказала вона.

«Нам потрібні юридичні зобов’язання, зокрема, для транспортних і енергетичних систем, які можуть допомогти поліпшити якість повітря, яким ми дихаємо у Великобританії. Місцеві органи влади вже отримали відповідальність за боротьбу з концентрацією двоокису азоту на узбіччі дороги, але ми повинні докладати рішучих зусиль для того, щоб ширше розглядати викиди в транспорті».

Вона сказала, що “проінформовані цілі” повинні бути встановлені на основі даних про забруднення повітря і закликали до більш широкого розслідування використання водню як чистого палива.

Минулого тижня мер Лондона Садій Хан описав погану якість повітря в столиці як «надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я» перед початком створення нової зони ультранизьких викидів (ULEZ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *