Відбулося перше у 2021 році засідання громадської екоради

11 березня відбулося перше в 2021 році засідання громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації.

На засіданні підіймалися питання надзвичайного стану на р. Оріль та змін до Постанови КМУ № 827 від 14.08.2019 р. «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря».

Було ініційоване звернення від громадської екологічної ради щодо внесення змін у Постанову з моніторингу атмосферного повітря, розроблених експертами ГО «Зелений світ – Друзі Землі», а також за ініціативою представників Нікополя створення ще однієї агломерації, яка має включати міста Нікополь, Покров, Марганець та Енергодар, які знаходяться у 30-кілометровій зоні Запорізької АЕС.

Членам громадської ради був направлений на ознайомлення проєкт Положення про систему моніторингу довкілля Дніпропетровської області – документу, який було розроблено фахівцями в сфері моніторингу та охорони довкілля і направлено на затвердження обласній владі. Нажаль, документ не було офіційно прийнято. Наразі ГО «Зелений світ – Друзі Землі» пропонує новій владі повернутися до розгляду і затвердження положення, яке дозволить впорядкувати питання моніторингу довкілля на регіональному рівні.

Голова громадської ради Микола Терещук звітував щодо роботи ради у 2020 році, також громадська рада затвердила план роботи на поточний рік:

  1. Продовжити виконання плану роботи ради на 2020 рік.
  2. Взяти участь у розробці програми розвитку Дніпропетровської області на наступні роки.
  3. Провести планові засідання та робочі зустрічі з представниками влади та промисловості щодо поліпшення стану довкілля та шляхів прискорення та досягнення запланованих показників.
  4. Провести консультації з владою та територіальними громадами щодо реалізації екологічних програм на 2021 рік, визначення пріоритетних напрямків.
  5. Організувати виїзне засідання у Дніпровсько-Орільському природному заповіднику з ініціативою обміну досвідом громадських рад України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *