Які українські ВЕС захопила росія?

За 2021 рік всі вітрові електростанції України згенерували разом 1 670 МВт, а вже у 2022 році наша держав втратила 90% цих потужностей, – повідомляє ЦЖР. Причина – левова частка ВЕС знаходяться на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей. На стан загарбаних вітрових електростанцій можна подивитися за допомогою Googlе-мапи.

Які українські ВЕС росія вкрала у Запорізькій області?

З 2018 року на Азовському узбережжі Запорізької області компанія ДТЕК побудувала найбільші вітроелектростанції України і одні з найбільших у Східній Європі. Йдеться про Орлівську,  Ботієвську та Приморську. Усі разом вони здатні виробляти 400 МВт електроенергії. Після 24 лютого 2022-го ДТЕК зупинив робот  всіх трьох ВЕС.

ВЕС ДТЕК

Навесні  2023 року окупанти запустили вітряки у Ботієво. Утім на території електростанції росіяни організували тренувальний полігон з фортифікаціями, лініями перешкод і стрільбищем.

Військовий полігон окупантів на території Ботієвської ВЕС 2023 р.

Приблизно у серпні 2023 року рашисти запустили Приморську ВЕС. Орієнтовно, у тому ж таки серпні 2023 року свою роботу відновила Приморськац ВЕС.

Як почуваються загарбані вітрові електростанції на окупованій частині Херсонщини?

«Россєті» захопили собі в управління 200 турбін, на лівобережжі Херсонщини. Про це гауляйтер регіону Сальдо повідомив у липні 2023-го. Все обладнання  росіяни «віджали»  в компаній групи  «Віндкрафт», яка належить шведському бізнесменові Карлу Стурену, колишньому співвласникові компанії «Чумак». Мережа вітряків доволі велика. Вона простягається зі сходу на захід по берегах озера Сиваш через весь перешийок між Кримом і материковою Україною і далі на захід вже чорноморським узбережжям аж до Скадовська.

Відновлювану енергетику на окупованій частині українського півдня контролює ПАО «россєті». Усі мегавати, отримані на «віджатому» обладнані українських компаній, потрапляють  до єдиної мережі імперії зла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *