Адміністрація штату Нью-Йорк забороняє фрекінг на території штату

17 грудня, з адміністрації штату Нью-Йорк, США, вийшла постанова, що фактично ставить під заборону видобуток сланцевих нафти і газу методом гідророзриву пласту на території штату.

Губернатор штату Нью-Йорк, Ендрю Куомо, грунтуючись на висновках голів Департаменту охорони довкілля та Департаменту охорони здоров’я, зазначив, що не зважаючи на емоційні аргументи обох сторін щодо проблеми фрекінгу, як прихильників,так і противників цієї технології, він схиляється до більш виваженого і науково обгрунтованого рішення щодо питання фрекінгу на території штату.

На основі аргументів від експертів з профільних департаментів адміністрації штату, був зроблений чіткий висновок: фрекінгу в штаті Нью-йорк не буде! Принаймні найближчі 5 років (раніше мораторій на фрекінг був попередньо ухвалений до 2017 року).

Основною причиною такого мораторію стали:

– різкий підйом невдоволеності громадськості, зокрема екологічних активістів щодо поширення сланцевих виробок на території штату;

– значні площі, які б довелось зарезервувати під дане виробництво, включаючи відселення людей з території видобування і в наближенні до неї;

– невдоволеність місцевого населення щодо фрекінгу, зокрема побоювання щодо забруднення поверхневих і підземних вод, погіршення якості питної води, погіршення загального стану здоров’я населення, зокрема дітей тощо.

Основними факторами, що сприяли мораторію на фрекінг стали загальне занепокоєння місцевого населення та фактична відсутність грунтовних та тривалих досліджень впливу фрекінгу на довкілля і здоров’я людей.

Останнім аргументом стало питання керівнику адміністрації штату – чи погодився б він, аби сланцевий газ почаливидобуватипоруч з його будинком, де його сім’я, діти…

Отже, тепер можна вітати з перемогою екологічну громадськість, принаймні по штату Нью-Йорк.

 

http://ecowatch.com/2014/12/17/cuomo-bans-fracking-new-york/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *