Єврокомісія вирішить питання вирощування ГМ-культур

У п’ятницю 27 січня уряди країн ЄС прийматимуть рішення щодо видачі вперше за 19 років дозволу на вирощування генетично модифікованих культур. Голосування відбуватиметься на тлі широкої опозиційної кампанії фермерів і громадськості.

Європейська комісія планує поставити на голосування схвалення двох нових видів генетично модифікованої кукурудзи, а також повторне схвалення єдиного дозволеного зараз для вирощування в ЄС виду.

Біотехнологічні культури відіграють в ЄС незначну роль. Їх вирощують на менш ніж 1% сільськогосподарських угідь, в основному в Іспанії та Португалії. Видача дозволів на вирощування цих культур сприятиме просуванню нових токсинопродукуючих видів біотехнологічними компаніями, стверджують Друзі Землі Європи.

Мюте Шімпф, керівник кампанії з харчування Друзів Землі Європи, каже:

“ГМ-культури відволікають нас від вирішення реальної проблеми того, як зробити наше сільське господарство стійким до зміни клімату, зберегти сімейні фермерські господарства і зупинити руйнування природи. Уряди мають можливість закінчити цю дискусію один раз і назавжди проголосувавши проти цієї пропозиції. Прийшов час закрити наші території для ГМ-культур і рухатися далі.”

zsfoe-gm-maize

За матеріалами Friends of the Earth Europe

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *