У Дніпропетровську створили громадську екологічну раду при ОДА

25 квітня у Дніпропетровській облдержадміністрації відбулось створення громадської екологічної ради, до якої увійшли представники активних громадських організацій Дніпропетровської області.

Головою ради було обрано Олексія Ангурця (директора екологічної асоціації Зелений світ / Друзі Землі України), заступником голови – Юрія Івановича Грицана (голову Дніпропетровської ГО “Всеукраїнська екологічна ліга”, д.б.н., професора, проректора по науковій роботі Агроуніверситета), секретарем – В’ячеслава Горобця (активіста ГО “За чисту Ігрень”).

rada020На засіданні був присутній голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський. Він зазначив, що створення нормальних екологічних умов для громадян – це один з основних напрямків діяльності для нього, і пообіцяв як голова обласної адміністрації у всьому сприяти діяльності екологічної ради.

Заступник голови облдержадміністрації Святослав Олійник додав, що питанням екологічного стану Дніпропетровщини обласна влада буде приділяти особливу увагу.

Також у засіданні взяли участь виконуючий обов’язки директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Стрілець і виконуючий обов’язки заступника начальника Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області Денис Скляр.

Під час засідання членами екологічної ради було затверджено положення про раду, а також визначені основні напрямки її діяльності.

Так, серед основних проблем Дніпропетровщини, на які потрібно звернути увагу в першу чергу, були названі проблеми заповідання, видобутку сланцевого газу, шкідливих викидів підприємств, стихійних звалищ, громадського транспорту та взаємодії з державними контролюючими структурами в сфері охорони навколишнього середовища.

rada044Особливу увагу було приділено також питанню посилення захисту екологічно небезпечних об’єктів Дніпропетровської області та інформуванню населення щодо поведінки під час надзвичайних ситуацій.

Олексій Ангурець так прокоментува створення екологічної ради: “Я бачу в цьому крок влади назустріч громаді. Глобальні та структурні екологічні проблеми десятиріччями не вирішувалися в Україні. Не в останню чергу екологічні проблеми та нехтування ними призвели до нинішнього кризового стану. Ми або змінимо ситуацію, або втратимо надію на майбутнє.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *