25 червня відбулося чергове засідання Громадської екологічної ради при Дніпропетровській облдержадміністрації

25 червня відбулося чергове засідання Громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації. На засіданні були присутні члени громадських та екологічних організацій, керівник департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, представники управління охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради, обласної екологічної інспекції та обласного управління Держсанепідслужби, а також спостерігачі ОБСЄ Івон Радемахер і Джозас Казлас. Вів засідання голова Громадської екологічної ради при Дніпропетровській ОДА, член виконавчого комітету екологічної федерації “Друзів Землі Європи” Олексій Ангурець.

На порядку денному стояло багато важливих для області питань, серед яких: організація системної роботи щодо очищення промислових і побутових стоків; створення комісії з перевірки дотримання екологічного законодавства автозаправками, автомобільними мийками та станціями техобслуговування автомобілів; обговорення проблем ТОВ «Паперова фабрика» перспектив підписання меморандуму щодо зменшення негативного впливу на довкілля підприємством за власний рахунок; порушення гідрологічного режиму р. Кільчень та урочища Бакаї; створення реєстру дерев-пам’яток м. Дніпропетровська тощо.

DSC_0136

Після обговорення усіх пунктів порядку денного громадська рада, зокрема, постановила: звернутися до голови облдержадміністрації щодо створення робочої групи для посилення контролю за промисловими стоками; створити комісію з контролю незаконних скидів у міські зливові каналізації, звернутися до Кабінету Міністрів щодо неприпустимості продовження мораторію на екологічні перевірки, погодити, після узгодження переліку заходів, підписання меморандуму з ТОВ «Паперова фабрика»; звернутися до голови облдержадміністрації щодо розслідування фактів порушення гідрологічного режиму р. Кільчень та урочища Бакаї.

DSC_0151 DSC_0124

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *