Ярмарок та форум “Енергоефективність у громадах”

19 жовтня у Дніпрі відбувся ярмарок енергоефективності та регіональний енергетичний форум “Енергоефективність у громадах”. Захід організувала ГО “Агенція Регіонального Розвитку та Інвестицій” Дніпропетровської області за фінансової допомоги Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Відкрив першу панель форуму Валерій Безус – заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату.

DSC_0899

З теплими побажаннями плідної праці всім учасникам форуму виступив Вольфганг Мьоссінгер – генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку.

DSC_0902

Олексій Ангурець, голова громадської екологічної ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації розповів про врахування перспектив змін клімату в Дніпропетровській обласній комплексній програмі екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки. Він наголосив, що підвищення температури і зміна клімату пов’язані з антропогенним забрудненням, насамперед це викиди парникових газів. І промисловість Дніпропетровської області робить значний внесок у це забруднення. Саме тому зниження викидів, впровадження нових технологій є дуже важливим. Ще одним важливим кроком назустріч зменшенню негативного впливу на довкілля є стратегія поводження з твердими побутовими відходами, яка вже прийнята на рівні області.

DSC_0993

Євген Колішевський, виконавчий директор ДГЕО “Голос Природи” розповів про політику в сфері енергоефективності на місцевому рівні, проблеми та можливості їх вирішення.

DSC_0994

Павло Хазан, депутат Дніпропетровської обласної ради, член депутатської комісії з питань екології та енергозбереження розповів про використання відновлюваних джерел енергії для підвищення енергоефективності громад. Він розповів, що Україна, нажаль, не входить до числа лідерів з використання відновлюваних джерел енергії, незважаючи на те, що у нас є дуже серьйозні умови для їх розвитку. Загалом у світі за останні 10 років майже на два порядки підвищилася потужність фотовольтаїчних систем. Також Павло Хазан наголосив, що атомна енергія не є альтернативним видом енергії і не може використовуватись на шляху до сталого розвитку.

DSC_0067

Костянтин Аміс, заступник директора компанії “Еліос-стратегія” розповів про використання відновлюваних джерел енергії.

DSC_0058

Паралельно з форумом проходив ярмарок енергоефективності, на якому виробники презентували свою енергоефективну продукцію. Привертали до себе увагу стенди металопластикових вікон “Рехау”, систем кондиціювання та теплових насосів “Міцубіси електрик”, LED-освітлення “Максус” та сонячних панелей “Еліос-стратегія”. Усі бажаючі могли отримати консультацію щодо представленої продукції від представників компаній.

DSC_0016

DSC_0018

DSC_0063

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *