Єврокомісар з прав людини відвідав дніпропетровських політв’язнів

Численні порушення прав людини, що мали місце останнім часом, привернули увагу комісара Ради Європи з прав людини Нільса Мужнієкса. 9 лютого у супроводі делегації, до якої входить сертифікований у Європі судово-медичний експерт, він відвідав Дніпропетровськ.

У першу чергу члени делегації відвідали обласну клінічну лікарню імені Мечникова, де оглянули постраждалих у відділенні нейрохірургії. Нагадаємо, там перебуває, зокрема, 20-річний член ВО «Свобода» Ярослав Синиця, якого органи МВС та СБУ визнають не постраждалим, а ще й намагаються оголосити йому підозру в підготовці терористичних актів.

Крім того, комісар Ради Європи з прав людини провів закриту робочу нараду з представником Координаційного центру правового захисту Оксаною Томчук за участі відомого дніпропетровського адвоката Віталія Погосяна та керівника кампанії зі сталого розвитку та енергетики УЕА «Зелений світ / Друзі Землі України» Павла Хазана.

DSC_1094

Учасники наради обговорив питання жорстокості правоохоронців, насильства та катувань щодо затриманих, порушень процедур судового розгляду справ підозрюваних та норм обрання запобіжних заходів, а також сплеск насильства проти журналістів.

Також делегація європейських правозахисників відвідала Дніпропетровський слідчий ізолятор, де ознайомилися з умовами утримування активістів, затриманих 26 та 29 січня. Зарубіжні гості цікавилися питаннями щодо порушення прав та основних свобод людини.

http://dniprograd.org/ua/news/sosiety/17803

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *