У Києві призначено радника мера з велосипедних питань

ksenia-semenova

Мер Києва Віталій Кличко призначив своїм радником з питань розвитку велосипедної інфраструктури Ксенію Семенову. Про це йдеться в розпорядженні №428 від 26 листопада.

veloradnyk-ksenia-semenova

У Київській міській державній адміністрації з’явився радник з велосипедних питань, основним завданням якого є розвиток велосипедного транспорту у Києві. Створення посади велосипедного радника в Києві було однією з вимог Асоціації велосипедистів Києва до нової влади міста, що були передані у липні 2014 року.

На посаду радника з велосипедних питань призначили Ксенію Семенову, активістку велосипедного руху України з 2010 року. До призначення вона працювала координаторкою з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва та проекту “Український інформаційний центр велотранспорту“, а після призначення змінить сферу діяльності на суто київську.

Протягом останніх років Ксенія займалася консультуванням мерій міст України щодо розвитку велотранспорту (Донецьк, Євпаторія, Чернівці, Чернігів), змінами нормативно-правової бази у сфері велотранспорту та велоінфраструктури, координацією проекту “Розвиток велотранспорту задля добробуту громад“, організацією щорічної всеукраїнської конференції “Велофорум“, працювала над стратегічним розвитком громадської велосипедної організації.

Ксенія має освіту у сфері управління проектами міжнародної технічної допомоги, здобуту у Швеції, та у сфері міжнародної економіки, Україна.

Серед основних завдань велорадника:

  • контроль врахування руху велосипедистів при реконструкціях транспортних об’єктів у Києві,
  • допомога департаментам КМДА у виконанні міської цільової програми з розвитку велотранспорту, що має бути затверджена у грудні 2014,
  • сприяння у прийнятті Концепції розвитку велотранспорту Києва,
  • залучення експертів, зокрема, з розвинених велосипедних країн, для реалізації велосипедних програм у місті.

На цю посаду Ксенію рекомендували Транспортна комісія Київради та Департамент містобудування та архітектури КМДА, за погодженням з Асоціацією велосипедистів Києва.

Велосипедні радники (cycling officer) є у більшості європейських міст. Практика створення окремої посади, що відповідає за розвиток велотранспорту, є також в українських містах: Львові, Вінниці, і тепер у Києві.

Ознайомитися з резюме Ксенії Семенової

Після призначення Ксенія продовжить працювати у громадській організації “Асоціація велосипедистів Києва”, і працюватиме радником з велосипедних питань на громадських засадах.

Асоціація велосипедистів Києва вітає Ксенію із посадою та розраховує, що велосипедний голос у місті набуде більшої вагомості, а реалізація програм в столиці буде більш ефективною.

http://avk.org.ua/2014/11/u-kyjevi-pryznacheno-radnyka-mera-z-velosypednyh-pytan/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *